Eerste U18 competitie sinds lang: Kruisem U18

Op zaterdag 2/10 was er, sinds lang, opnieuw een competitie op Oost-Vlaamse bodem voor onze U18.

Met een uitgedund aantal JSM'ers (de 2 habitués Luka en Niels Van Renterghem moesten verstek laten gaan) werd het toch een mooie sportieve dag.

Tine Van den Bergh mocht in poule aantreden in de -70 en kon zo 3x aan de bak. Ze legde uiteindelijk beslag op de tweede plaats en nam het zilver mee naar huis.
In de voormiddag nam ze ook deel aan de shiai om wedstrijdpunten te verzamelen, met het doel zich te kunnen inschrijven voor het examen van zwarte gordel 1e Dan. Ze was ook daar succesvol en oogstte haar eerste wedstrijdpunten. Met de herstart van het nieuwe judo-seizoen blijkt Tine er wel degelijk te staan. Ze heeft in de Corona-pauze zeker en vast niet blijven stil zitten en dat werpt zijn vruchten af. Goed bezig zou ik zeggen!

Axl Varewyck was bij de heren ingedeeld in de -60kg categorie met een mooie bezetting van 11 judoka's. Na een bye in de eerste ronde won hij zijn wedstrijd in de tweede ronde. Hij verloor echter de halve finale maar mocht net daardoor rechtstreeks kampen voor de bronzen medaille. Daar moest hij jammer genoeg de duimen leggen. Hij keerde huiswaarts met een verdienstelijke vijfde plaats. Rekening houdende met het feit dat Axl in deze goed bezette categorie als eerstejaars U18 nu toch al kan meedraaien, belooft voor de toekomst. Verdere deelnames om wedstrijdritme te houden en meer ervaring op te doen is iets waar hij mee bezig is. Goede mentaliteit alvast!