Eindelijk nog es Provinciaal Kampioenschap Jeugd

Na een jaar zonder jeugdkampioenschappen was het afgelopen weekend dan toch tijd voor de provinciale jeugdkampioenschappen 2021.

Met een beperkte delegatie waren we ter plekke.

Tine Van Den Bergh wist na een mooi parcours beslag te leggen op de derde plek en plaatst zich dan ook voor de Vlaamse kampioenschappen.

De andere judoka's keerden zonder eremetaal huiswaarts maar de resultaten dienen genuanceerd te worden.Als eerstejaars U18 verloor Luka Van Renterghem voor de derde plek. Dat belooft voor de komende twee jaar waarin hij nog in de U18 mag blijven aantreden. Broer Niels, Belgisch kampioen in de U15 moest verstek geven dit jaar owv een blessure. Kobe Noel (U15) en Taro De Coninck (U18) kwamen als meest onervaren judoka's op de tatami en dienden leergeld te betalen maar dat gebeurde op een verdienstelijke manier. Kobe verloor zelfs nipt het gevecht voor de derde plaats. Ervaren rot Axl Varewyck (U18) liet zich verrassen in zijn eerste gevecht en kreeg jammer genoeg geen herkansingen. Seth De Maerteleire (U21) verloor ook zijn wedstrijd voor de derde plaats maar keerde toch huiswaarts met een extra shiai punt.

We wensen Tine alle succes op het Vlaams kampioenschap!