5e plaats voor Tine op het BK Jeugd

Met het mooi resultaat op het VK (brons) was Tine Van Den Bergh geselecteerd om aan te treden op het BK U18 in de categorie tot 70kg. Ze behoorde daarmee sowieso bij de laatste 8 van deze categorie op nationaal niveau.

In een ietwat vreemde setting met naast de atleten enkel 1 coach en 1 begeleider toegelaten in de sporthal mocht ze aantreden tegen de nummer 2 van onze Waalse zusterfederatie. Zij won haar eerste wedstrijd snel met ippon en mocht zich opmaken voor de halve finale. Tegen de latere Belgisch kampioene draaide ze goed mee maar in de tweede helft van de wedstrijd moest ze toch met een tweede waza-ari tegen het onderspit delven.

Omwille van haar eerste overwinning werd ze in de tabel meteen geplaatst voor de wedstrijd voor brons. Na enkele goede aanvallen liep ze echter opnieuw tegen een tegenscore aan waardoor ze ook in deze wedstrijd aan het kortste eind trok. Op die manier werd ze 5de in de eindstand.

Alhoewel op basis van de flow en vorm van de dag er meer in zat, mag Tine toch terugkijken op een zeer geslaagde reeks jeugdkampioenschappen in een moeilijk Corona-jaar. Dit resultaat betekent immers dat ze, in deze categorie, op nationaal niveau tot de top 5 behoort. Dit is het resultaat van een lange weg van training en competitie-deelnames en het bewijs dat doorzetting, motivatie en inzet loont! Het belooft alleen maar voor de verdere toekomst.

Van harte gefeliciteerd, Tine! We zijn trots op jou!

Coach Dirk.