Vlaams Kampioenschap Jeugd 2022

Verslag U15:

08u30 - 09u00
Lorn Dewulf en Ward Van de Walle wegen zich in de -34 kg. Beiden zijn ze uitgeloot en starten ze hun kampen in de 1/4 finale.

10u15
Ward laat zich vroeg in de kamp verassen door een schouderworp van zijn tegenstander. Hij is onmiddellijk paraat en kan binnen de 10 seconden hierop volgend de gelijkmaker op het scoreboard plaatsen. Uiteindelijk verliest hij zijn kamp met een waza-arai tegen. Hij wordt doorverwezen naar de herkansingen.

10u20
Hierna is het de beurt aan Lorn. Dit gevecht wordt een ware thriller. Lorn toont duidelijk het meeste initiatief . Een eerste waza-ari wordt weggewuifd. Enkele latere aanvallen en worpen worden door de scheidsrechters nauwgezet bekeken maar toch niet als score aangenomen. Na 5min en 13 seconden in golden score eindigt deze match uiteindelijk in het nadeel van een tot op het bot gevochten Lorn met zijn langste kamp tot nu toe. Ook hij wordt doorverwezen naar de herkansingen.

11u05 Herkansingen:
Ward wint zijn 1e kamp vrij vlot met een seoi-nage.
Lorn (nog wat moe van zijn vorige kamp) begint goed, maar komt in een houdgreep terecht en kan zich hier niet meer uit bevrijden.
2e Herkansing Ward. Na veelvuldige aanvallen met seoi-nage en enkele minder goede aanvallen moet h? de mat verlaten met 3 shido's tegen. Strijdlust was geen probleem en het initiatief kwam zeker van Ward.

Al bij al kunnen we trots zijn op onze judoka's. Ze waren gretig, met veel initiatief en aanvallende judo. Het werd duidelijk dat er aan een aantal aspecten nog stevig moet gewerkt worden. Een goede duidelijke les in lijn van de provinciale kampioenschappen. Met hun inzet en passie belooft dit voor de komende wedstrijden.

Coach Arne

Verslag U18 - U21:

Bij de heren U18 hadden we twee deelnemers.

Axl Varewyck in de -66 kg won zijn eerste kamp na een spannende strijd. Hij kwam eerst waza-ari voor, maar liet zich dan in de slotseconden van de reguliere kamptijd verrassen en stonden terug gelijk. In de golden score liep de tegenstander op enkele shido's en zo kon Axl zijn kamp winnen met hansoku make.

In de volgende kamp had hij echter geen verhaal tegen de latere VK en in zijn herkansing moest hij zich uiteindelijk ook gewonnen geven.

Luka Van Renterghem, die in de -81 kg uitkwam, wist zijn eerste twee kampen te winnen en plaatste zich zo voor de finale. In die finale kreeg hij geen vat op zijn tegenstander en moest zich tevreden stellen met een mooie tweede plaats.

Bij de dames U21 hadden we één deelneemster.

Tine Van Den Bergh wist zich in de categorie tot -70 kg zeer mooi te plaatsen tot in de finale. Daar was de tegenstandster iets te sterk, waardoor ze dan net als Luka tweede werd. Maar met 6 shiai punten erbij en de tweede plek op de VK was dit zeker een geslaagde dag.

We wensen Tine en Luka veel succes op het BK volgende week.

Coach Christophe