Bekers van Deinze 2022

 

Vandaag trekken we met 5 judoka's naar de klassieker 'Bekers van Deinze', alwaar er gekampt wordt volgens het Braziliaans poulesysteem, dit houdt in dat de judoka's bij de eerste twee moeten eindigen in hun poule, waarna alle eerste en tweede plaatsen van deze gewichtscategorie op een tabel terechtkomen met rechtstreekse afvalling.

Gingen mee naar Deinze voor de U15 :
Ward van de Walle -34kg
Louie Laute -42kg
Noa Coghe -42kg


In de U18 :
Kobe Noël -66kg
Axl Varewyck -73kg

We beginnen de U15 zoals gewoonlijk met Ward, de lichtste van de bende. Ward wordt geloot in een poule van 3. Zijn eerste kamp trekt Ward naar zich toe op strafpunten, in de tweede kamp vecht Ward beter, maar moet de duimen leggen tegen een sterkere tegenstander. Onvoldoende deelnemers hier voor tabel, dus eindigt het na 2 kampen met een verdiende tweede plaats voor Ward.

Daarna is het de beurt aan de -42kg, een poule van 4 personen voor Noa en 2 poules van 3 judoka's waarbij Louie in poule 2 is ingedeeld. Noa wint zijn drie kampen in zijn poule en mag zich aandienen voor de kampen op tabel. Louie moet echter de meerdere erkennen in zijn tegenstanders en strandt op een derde plaats in zijn poule en gaat zodoende niet door naar de tabel.
Met 6 judoka's in de tabel zijn er twee vrijgeloot en eentje daarvan is Noa, dit houdt in dat het of finale of een herkansing wordt. Noa verliest echter zijn halve finale en wordt dus doorgewezen naar zijn herkansing waar hij zijn tegenstander inblikt en dus de derde plaats in beslag neemt.

Daarna mag Axl de U18 starten, hier hebben we 2 poules met 4 judoka's. Axl haalt met een schijnbaar gemak de eerste plaats in zijn poule en mag doorgaan naar tabel. Daar verliest hij zijn halve finale met als resultaat een verdiende derde plaats, zijn tweede tornooi in de -73kg en zijn tweede medaille in deze categorie, dat belooft voor de toekomst.

Na lang wachten mag Kobe eindelijk aantreden in de -66kg in een poule van drie, Kobe kan als eerstejaars echter niet genoeg weerstand bieden tegen de tweedejaars in deze categorie en komt zo op een derde plaats terecht en mag dus niet verder kampen in de tabel.

Na terug een vruchtbare dag voor onze Merelbeekse judoka's met drie medailles op vijf deelnemers, kijken we al uit naar ons volgend tornooi. Eernegem op 24 april, maar zeker de Open Bekers van Gent op 7 mei, waar ook Tine een comeback maakt na een korte blessuretijd. Laten we niet vergeten, dat op 1 mei vier van ons Merelbeekse judoka's aantreden in Erquellines (Henegouwen) om de provincie Oost-Vlaanderen te vertegenwoordigen op het Belgisch Kampioenschap per ploeg. Veel succes!


Coaches David & Michaël